T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SULTANBEYLİ - Akşemsettin Ortaokulu

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

 

22-04-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli ve tarihi önemini vurgulayan ve ilk ulusal bayramı olma özelliğini taşımaktadır. Türkiye’de 1921 yılı itibari ile “23 Nisan Milli Bayramı” adıyla kutlanmaya başlanmıştır. 1927 yılından itibaren de çocuk bayramı olarak kutlanmış, 1981 yılında ise “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olmuştur. Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözleriyle taçlandırılan bugün, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ve demokrasiye olan bağlılığının sembolüdür.

23 Nisan aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayramdır. Bu nedenle, çocuklarımızın sevinç ve umut dolu bir şekilde bayramlarını kutlamak için özel etkinlikler düzenlenir. Çocukların özgürce eğlenip öğrenmelerini sağlayan etkinliklerle dolu olan bu bayram, onların değerini ve geleceğe olan inancımızı gösterir.

Bu özel günde, Türkiye'nin demokratik değerlerine ve milli birliğine olan bağlılığımızı da yeniden vurgularız. Milletin egemenliğinin korunması ve güçlendirilmesi için verilen mücadele, 23 Nisan'ın anlamını daha da derinleştirir.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürüme kararlılığını simgeler. Bu özel gün, geçmişimizi anlamak, değerlerimize sahip çıkmak ve gelecek nesillere güvenle bakmak için önemli bir fırsattır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 22:53 - Görüntülenme: 43
  Beğen | 0  kişi beğendi