İSTANBUL / SULTANBEYLİ - Akşemsettin Ortaokulu

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA GÜNÜ

"Günümüzde dijital dünya, kişisel verilerin korunması konusunda giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Kişisel Verilerin Korunması Günü, bu hassasiyetin vurgulandığı ve insanların veri gizliliği konusunda bilinçlenmelerini sağlayan bir etkinliktir. Bu özel gün, bireylerin ve kurumların dijital haklarına saygı duyulması gerektiğini hatırlatır.

Kişisel Verilerin Korunması Günü, insanların kişisel verilerinin nasıl toplandığı, işlendiği ve korunduğu konusunda farkındalık yaratır. İnternet kullanıcılarının gizlilik ayarlarını doğru şekilde yapılandırmaları ve güvenlik önlemlerini alarak verilerini korumaları teşvik edilir.

Bu özel gün aynı zamanda işletmeleri de etkiler. Kuruluşlar, müşteri bilgilerini koruma sorumluluklarını anlamalı ve uygun güvenlik önlemlerini almalıdır. Yasal düzenlemelerin yanı sıra etik değerler de işletmelerin veri gizliliğine olan yaklaşımını şekillendirir.

Okulumuzda da kişisel verilerin önemi ve korunmasının gerekliliği hakkında bilgilendirme etkinlikleri yapılmıştır.

21-04-2024

Yayın: 21.04.2024 - Güncelleme: 21.04.2024 00:33 - Görüntülenme: 12